De sariwinkel door Rupa Bajwa

Ik had dit boek al een tijdje in de kast liggen maar was er nog nooit aan begonnen, dus het leek me een goed idee om het boek te lezen en er een recensie over te schrijven.

De sariwinkel gaat over Ramchand, een Indiase jongen die sinds zijn 15e in een sariwinkel werkt. Ramchand is een slimme maar ook stille jongen wat vooral komt vanwege het feit dat zijn ouders vroeg zijn gestorven en hij niemand had op wie hij kon steunen. Ondanks dat alles, probeert hij van zijn situatie in het armoedige India het beste ervan te maken. In dit boek lees je hoe Ramchand probeert zich te worstelen uit de mensenmassa en verder met zijn leven probeert te komen, hij koopt een boek en gaat aan de slag. Maar uiteindelijk worden de omstandigheden voor hem te moeilijk waardoor hij in een depressie raakt en dreigt zijn baan te verliezen. Want ook al is hij er niet blij mee, het is een eer om in een sariwinkel te werken..

Ik vind dat Rupa Bajwa India en stad Amritsar heel goed heeft beschreven. Een heel leuk maar heftig boek wat ik zeker aanraad als je meer wilt leren over de Indiase cultuur!

~Bennetta

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s