Starters

In het boek Starters van Lissa Price wordt het tragische leven van Callie beschreven. Haar ouders zijn dood. Haar broertje is heel ziek en ze hebben geen woning meer.

Toch heeft zij een beter leven als de meeste weeskinderen in het huidige VS. Sinds de biologische oorlog is iedereen tussen de 20 en 60 omgekomen. De meeste wezen(kinderen zonder opa en oma) zijn opgepakt en in ‘weeshuizen’ gestopt.

Callie en haar broertje wisten te ontkomen maar nu Callie’s broertje ernstig ziek is, doet ze alles om hem te kunnen genezen. Haar enige uitweg is de bodybank. Dit is een organisatie die de lichamen van tieners uitleent aan ouderen die zich weer jong willen voelen. In het begin lijkt alles goed te gaan.

Tot ze ineens in een discotheek staat. Haar huurder is verdwenen maar geeft haar instructies in haar hoofd. Maar Callie is niet van plan die instructies op te volgen… Maar is ze eigenlijk wel in staat om te kiezen? En wat als blijkt dat de bodybank heel andere plannen heeft met haar lichaam? Wat als dit haar enige redding is?

Om zichzelf, haar broertje, beste vriend en alle andere tieners van de bodybank te redden moet ze dit doen. Opgeven is geen optie. Dit is de énige optie.

Starters is echt een heel spannend boek. Niet alleen de huidige gebeurtenissen  zijn boeiend, maar ook de flashbacks waarin steeds duidelijker wordt hoe de VS zo had kunnen worden. Het verhaal is heel fantasierijk en je leeft je helemaal in in de hoofdpersoon.

Het 2e deel van de serie, Enders, komt uit in januari 2014 🙂

~ didi

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s