Geen knal. Geen flits. NIks, helemaal niks.

Als de veertienjarige surfdude Sam uit het raam staart tijdens het derde uur geschiedenis verdwijnt opeens zijn leraar. Nu zou je denken dat de hele klas natuurlijk heel blij was omdat ze toen dus uitval hadden, maar toen bleek dus dat iedereen boven de 15 jaar verdwenen was O.O

Behalve dat staat er ook een mysterieuze muur die oneindig hoog is om heel Perdido Beach heen, plus dat er geen contact meer is met de buitenwereld. En sommige kinderen krijgen spontaan speciale krachten, zoals vuurspuwende handen. Kortom, er is een heel nieuwe wereld ontstaan. Welkom in de FAKZ.

Het heerst een complete chaos in de FAKZ. Alle volwassenen zijn verdwenen, er zijn geen werkende communicatiemiddelen meer en iedereen is op zichzelf. De enige manier om te overleven is om samen te werken, maar daarvoor is een leider nodig, een leider naar wie iedereen luistert. Maar wie?

Iedereen uit de stad vindt Sam hier de geschikte persoon voor, maar Sam vindt van niet. En als de volgende dag een zeer charismatische jongen, Caine genaamd, helemaal vanuit de kostschool naar de stad komt om zich als leider aan te bieden, is iedereen verkocht. Behalve Sam en de slimme Astrid, die dit toch net iets te verdacht vinden. Als blijkt dat er inderdaad iets niet klopt (wat toch verassend logisch is aangezien er alleen maar geschifte kinderen naar de kostschool werden gestuurd), zijn ze al te laat, maar ze zetten alles op alles om de stad te verlossen van hun gruwelijke leider.

Gone is echt het perfecte voorbeeld van een pageturner. Als je de eerste 20 blz. gelezen hebt, wordt het steeds moeilijker het boek weg te leggen en komt er steeds meer spanning in het verhaal. Het is net of je er bij bent en alles zelf meemaakt! Ik heb wel wat moeite om met het tweede deel te beginnen, omdat ik net zo gewend was aan de opgebouwde spanning die aan het begin van het tweede deel dus compleet verdwenen is. Maar dat wordt later wel gecompenseerd denk ik 🙂

 Er gaan ook geruchten te ronde dat er een film uit komt 🙂 Duimen maar!

~didi

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s