13 enveloppen en 1 rugzak

Het boek 13 enveloppen en 1 rugzak gaat over een Amerikaans 17-jarig meisje Ginny dat van haar overleden tante een som geld en 13 enveloppen heeft gekregen waarin allerlei opdrachten staan die haar leiden tot over de hele wereld. In de 1e envelop zit dan ook de opdracht om naar Londen te gaan, en het geld om een ticket en een rugzak te kopen. Echter moet ze zich tijdens de reis houden aan de 5 hoofdregels:

1. Neem alleen dingen mee die in je rugzak passen.

2. Je mag geen reisgidsen of woordenboeken meenemen.

3. Je mag geen extra geld, creditcards en tegoedbonnen meenemen.

4. Je mag geen elektronische apparaten gebruiken, mobieltjes, ipods.. Het enige communicatiemiddel wat ze kan gebruiken zijn brieven.

5. Je moet de enveloppen in de juiste volgorde openen

Ik vond het redelijk leuk maar vooral leerzaam boek, je wordt zo in het verhaal gegooid waardoor je je al snel helemaal inleeft in het verhaal. Verder zitten er nog een paar filosofische lessen in die Ginny meekrijgt van de mensen die ze ontmoet als ze in de voetsporen van haar tante treedt. Wat ik wel erg jammer vond was dat de hoofdpersoon Ginny nogal saai was, ze houdt niet van avontuur en neemt geen uitdagingen aan, in tegenstelling tot buitengewone en creatieve tante. Het is wel leuk dat Ginny erachter komt dat ze liever de kat uit de boom kijkt waardoor ze uitdagingen sneller aanneemt die haar tante haar als opdracht geeft.

Er komt ook nog wat liefde erbij kijken, want als Ginny eerst aankomt in Londen, raakt ze verliefd op een jongen die totaal het tegenovergestelde van Ginny is, waardoor ze hem extra leuk gaat vinden.. Maar doordat ze weer weg moet om de wereld over te reizen geeft ze de hoop op en ze krijgt ook nog eens ruzie met hem op het moment dat ze verder moet gaan..

~Bennetta

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s