The particulair sadness of lemon cake


Stel je eens voor dat je de gevoelens kan proeven van de bereider van hetgeen wat op je bord ligt? Het zou toch leuk zijn? Voor de hoofdpersoon Rose Edelstein uit het boek ‘de smaak van droef en zoet’ is dat echter niet zo. Ze proeft de gevoelens van de maker van het eten wat ze eet. Rose haar wereld wordt helemaal op z’n kop gezet en ze beleeft de gekste dingen door haar uitzonderlijke gave. Je maakt haar geweldige avonturen mee vanaf haar 8e jaar, waarmee het allemaal begint omdat ze de gevoelens uit een zelfgemaakte cake van haar moeder proeft, tot haar 22e. Ze richt haar hele leven erop om achter verschillende geheimen te komen die ze door haar gave heeft ontdekt.

Alhoewel ik het boek soms een beetje droevig vind door verschillende gebeurtenissen die worden omschreven vindt ik dat het toch op zich wel een heel leuk boek is. De denkwijze van Rose is zeer herkenbaar en je wordt helemaal in het verhaal meegesleept door alles wat er om haar heen gebeurt. Naar mijn eigen zeggen een geweldige roman die je echt moet lezen als je houdt van het paranormale! Het boek is vertaalt uit het engels naar ‘de smaak van droef en zoet’, geschreven door Aimee Bender.

~ Bennetta

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s